Elvira en zijn vrienden - Reisverslag uit Krabi, Thailand van jimmieenjordi - WaarBenJij.nu Elvira en zijn vrienden - Reisverslag uit Krabi, Thailand van jimmieenjordi - WaarBenJij.nu

Elvira en zijn vrienden

Door: jimi & jordi

Blijf op de hoogte en volg

13 Maart 2006 | Thailand, Krabi

Daar liep ik,ik voelde de wereld onder mijn voeten en de lucht boven me was helderblauw. Ik rook de natuur en naarmate ik verder liep werd het gras hoger en ging het over in bomen en struiken. Ik genoot van het leven en het leven genoot van mij. De vlinders leken te dansen op het ritme van het gezang van de vogels terwijl de zon zorgde voor een perfecte dag. Niets leek ik niet aan te kunnen en voor eventjes voelde ik mij alleen op de wereld.voor eventjes...De vlinders stopte opeens met dansen en de vogels vlogen weg. De stilte in de natuur werd verstoord door een dier dat z'n laatste noodkreet leek te slaan. Nieuwsgierig als ik was vroeg ik mij af wat dit zou kunnen zijn en terwijl ik zachtjes doorliep wist ik niet dat mijn vraag beantwoord zou worden door een hongerige zwarte panter die zojuist zijn hoofdgerecht gevangen had. Met angst in mijn benen stond ik fascinerend te kijken naar het beest... En het beest keek naar mij. Hij trok zijn bek wijd open en liet zijn tanden zien. Ik niks anders doen dan erin te kijken totdat onze ogen elkaar vonden. Z'n gele ogen feller dan de zon raakte mijn luchtblauwe ogen en voor even stijgde we boven de aarde uit. Was ik zijn prooi, vroeg ik mij af terwijl het leek of hij zijn beslissing nog niet gemaakt had. Vol angst merkte merkte ik op dat er een half dood dier onder zijn poot lag en ik voelde de spanning oplopen tot een climax. toen ineens zette de panter een stap vooruit en terwijl ik er 1 achteruit deed wist ik het: ik was zijn prooi. net toen ik dacht dat ik er geweest was wist ik niet dat mijn redding kwam van het dier onder z'n poot. ontsnapt aan zen aandacht gaf het beestje zijn laatste sprint in de hoop naar naar vrijheid. geschrokken door z'n ontsnappingspoging zette de panter de achtervolging in en dat was het moment dat ik kon ontsnappen en mijn weg terug vond.. mijn weg naar vrijheid. welkom in Tamar negara. een wildlife national park waar we een halve dag over deden om er te komen. jimmie is hier ook echt een panter tegengekomen maar de waarheid is eigenlijk dat ie als een angsthaas naar jordi rende en de rest van de dag in shock heeft doorgebracht.

de eerste dag dat we er waren hadden we gelijk 2 tours geboekt: een jungle walk s'ochtends vroeg en een jungle nightwalk om allemaal insecten te bekijken. de volgende onchtend om 10 uur was het zover. met 2 veel pratende maar lieve japanse meiden, 2 duitsers, een italiaan en een oude man gingen we deze tour doen. eerst kregen we uitleg over survivalen in de jungle (nu hoeven jullie je helemaal geen zorgen meer te maken) en hebben we ook over s'werelds grootste hangbrug gelopen wat heel leuk was. daarna gingen we klimmen en getraind als we zijn deden we dit moeiteloos op onze slippers. konden die andere dat ook maar zeggen. doorweekt van het zweet kwamen de meeste de top op en de japanse meiden waren voor een moment zelfs uitgepraat (gelukkig). hoe dan ook, de top bood ons mooi uitzicht op de jungle maar heel boeiend was het allemaal niet. de nightwailk moest het dan maar doen voor ons. s'avonds rond een uur of 10 moesten we aanwezig zijn bij de organisatie en daar raakte we in gesprek met een nederlandse man. spontaan ging ie mee in de hoop fascinerende insecten te zien. in het begin leken grote wandelende takken en krekels het hoogtepunt te worden. de poging om een schorpioen uit z'n nestje te toveren was mislukt. gelukkig voor ons hadden we toch wat we wouden: een grote slang hangend in een boom verblind door alle fototoestelflitsen. maar toch was die slang heel mooi en indrukwekkend om te zien. toen we terug waren van de tour hebben we ons met de nederlandse man ingeschreven voor rapid shooting.met een soort lange houten kano met een mortortje gingen we de wilde rivier op. het was heel tof en indrukwekkend om tussen 2 jungles op een wilde rivier dit te doen. fascinerend hoe sommige stukken van de rivier heel onrustig en wild zijn. op een wat rustiger gedeelte hebben we gezwommen en hebben we ook nomaden gezien. indrukwekkend dat mensen zo leven en nog indrukwekkender waren de hangtieten van 1 van zo een nomaad(in). dezelfde dag besloten we wel dat het tijd was om naar thailand, phuket te gaan. dit zou dan wel met veel tussenstops moeten gebeuren. de volgende dag gingen we als eerst met de minibus naar een stadje vlakbij de grens: kota baru. natuurlijk was dit saai maar de volgende gingen we gelukkig de grens over. na hier naar toe gebracht te zijn met een bus deden we dit lopend. om naar phuket te gaan zouden we weer eerst naar hat-yai moete. zo gezegd zo gedaan. hat-yai: onze eerste thaise stad. veel indruk gaf het niet maar de guesthouse is wel een vermelding waard. dit leek namelijk het decor van the shining...here's johnny!!! nee jordi en jimmie en gelukkig gingen we de volgende dag naar phuket. na een rit van 6 uur kwamen we aan in phuket-town. geen strand, nee we werden afgezet in de stad. na hier overnacht te hebben gingen we de volgende dag wel naar het strand van phuket. dit was een ongelooflijk toeristen-oord waar mensen af gewisseld werden door oud tuig en mooie meiden. na de rest van de dag gechillt te hebben was het de volgende dag tijd voor een btje actie. we gingen brommers huren en na van strandresort naar strandresort gecrosst te hebben kwamen we aan op de plek waar de tsunami was geweest. en dat is best wel indrukwekkend. na genoeg gesjaced te hebben doken we het nachtleven in van phuket waar veel ladies en ehm... ladie-boys waren. heel gek maar we vinden het toch altijd apart als een jonge thaise mied met een oude man loopt. al met al was het heel leuk maar nu wouden we toch heel graag naar de phi phi eilanden. en zo geschiedde. om 7 uur s'ochtends vertrokken we naar de boot om daar anderhalf uur mee te varen naar ko pih phi. en dat eiland is een paradijs..veel mooie jonge meiden..maar het eiland zelf is ook echt prachtig. een heerlijk gevoel om de hele dag in kristal-helder water te dobberen terwijl je geniet van de zon. en net als je dacht dat het niet beter kon brak de avond aan. daar zaten we dan op een matje op het strand met honderden mensen bij elkaar te genieten van goeie muziek en een spetterende vuurshow. avond aan avond was het echt geweldig. helaas was het niet zo geweldig voor onze portomonnee's dus vertrokken we na een paar dagen naar een ander eiland: ko lanta. dit eiland is groeiende en een stuk goedkoper maar ook heel mooi en groot. we hadden een hutje aan het strand en de plek was heel tustgevend en relaxed. we hebben hier niet veel gedaan behalve weer 2 scooters gehuurd en over het eiland gereden. dit bracht ons bij een waterval en om hier te komen moesten we door een stukje juhngle lopen. waar jimmie dit deed op slippers deed jordi het op blote voeten wat ieders respect verdient. het is namelijk niet nix de gevaren van de jungle tegenmoet te gaan op je blote voeten. voor zover wij weten deden alleen mowgli, tarzan, jane en george uit de jungle dit. de waterval stond droog maar de plek was wel heel bijzonder en rustgevend. 1 avond toen we naar huis liepen werden we ook nog vergezeld door een slang maar helaas overdleefde hij de passerende auto niet. Dit was heel zielig. 1min stilte graag-- 1 min okay. Na Lanta zijn we Krabi gegaan. We zitten nu in Krabitown en het is een saai plekje op de karaokebar na. Ja karaokebars. daar zaten we als enige 2 toeristen verplicht door de serveerster om een liedje mee te zingen. Al snel hadden we de smaak te pakken en klonk my girl door de boxen uit jimmies mond. Jordi zong vol passie wonderful world en mensen dat klonk overtuigend. Nadat Jimmie zijn versie van No Woman No cry had gezongen sloot Jordi af met Thank you van Alanas Morissette en Jordi.. Thank You! Geloof het of niet maar de mensen gingen gewoon door waar ze mee bezig waren: niet luisteren naar onze zoete klanken. wat heerlijk om ongegeneerd volop te zingen zonder dat mensen weglopen (of een aplaus geven trouwens). Morgen gaan er naar James Bond island en daarna verder omhoog Thailand in en bij Bangkok slaan we rechtsaf.. want wij gaan naar Cambodja en Vietnam. :)

Ome Will we missen je wel hoor. We merken dat heel erg nu we zo lang weg zijn!
Overigens Jordi heeft een hele nacht rondgewandeld met het idee dat ie het hotel niet meer in kon terwijl Jimmie heerlijk dronken lag te slapen. gelukkig vond hij z'n weg terug en kwam hij om 5 uur s'nachts de kamer binnen gerent met het idee dat Jimmie ook de hele nacht heeft gepiekerd waar jordi was.. niet dus. Maar ja eind goed al goed!

• 13 Maart 2006 - 12:14

Zus:

Woehoe een nieuw verhaal! Ik heb het nog niet gelezen, maar ik wil de eerste zijn die reageert.

• 13 Maart 2006 - 12:18

Ellis:

Jimmie, Jimmie wat heb je me nou beloofd! Maar goed, ben weer zeer onder de indruk van jullie verhaal. Zal ik vast een uitgever zoeken? Veel liefs enne ... voorzichtig zijn!! Heb trouwens gisteren Peking Expres gezien vanuit Vietnam, het stikt daar van de brommertjes. Weet je dat ook weer!

• 13 Maart 2006 - 13:04

Mayo:

Yes weer een verhaal.. spannend hoor.. Ja Jordi weer helemaal veilig thuis gekomen? Volgende keer niet meer zo lang msnen ;) haha.. hier is ook de eerste lente dag aangebroken (nog geen lente, maar de zon is er)
    Ik ga even naar buiten :) Kus!

• 13 Maart 2006 - 13:05

Mayo:

veel plezier trouwens nog!

• 13 Maart 2006 - 15:29

Sabrina:

Zo ik heb mijn dagelijkse portie literatuur weer gehad.. wat een verhaal! Jullie hebben het gelukkig nog steeds goed naar je zin. Dat willen we horen!!! Nog filmpjes gemaakt in de karaoke bar? Jammer dat ik daar geen getuige van ben geweest! Wat had ik dat graag willen zien! ey jim, groeten van je grote broer! En van mij natuurlijk. Hele dikke kus!! groetjes

• 13 Maart 2006 - 17:37

Roderick:

Klinkt allemaal goed!
    have fun verder! En neem ff paar mooie meiden mee :P

• 13 Maart 2006 - 17:40

Appie En Nan:

wat een geweldige dingen beleven jullie, zeg.Hebben jullie nog een sprookjesboek nodig?Ik vind wel, dat als jullie schrijven, hey heel erg de moeite waard is. Doe voorzichtig met al die mooie meiden en geniet er maar van.

• 13 Maart 2006 - 18:30

Sebastiaan Fransen:

hoi jimmie en jordi. ik heb op runescape een rune hele baard. in het engels betekend dat hale bert. en met dat wapen kan je een heel erg cool truchje. (8 je kan dan over een hekje met dat wapen de fijand schade geven. en hij kan dat niet bij jouw schade geven. omdat er een hekje voor staat. want een hale bert kan over een hek heen slaan. eigenlijk kan hij over alle dingen die niet hoger dan 1 meter zijn slaan. en je kan ook door dingen slaan bijvoorbeeld tralies. en als ik mijn attak tot 60 heb getrainet want ik traine nu attak. even tot 60 en dan ga ik voor heel erg veel geld sparen. ik ga magik tot 35 trainen.
    en dan ga ik 250 goas rune kopen. en dan ga ik 1000 air rune maken. en dan ga ik een fire staff halen. en dan ga ik prayer tot 43 trainen. en dan ga ik een zoort demen verslaan die in level 192. zit dat ga ik doen omdat ik een dragon skimitar te kunnen dragen. die kost wel 110 k maar mijn hale bert kost al 100k. en dan hoef ik nog maar voor 10 k te sparen. en dan. dan kan ik hem dragen en dan even voor een rune chanebody,rune platelegs,rune full helm,sparen maar de chanebody krijg ik al van mijn nichten. groetjes van Sebastiaan Fransen
    KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUF KNUFFELDEKNUFFELDEKNUF :) ;)

• 13 Maart 2006 - 21:54

Mayo:

veel plezier trouwens nog!

• 14 Maart 2006 - 09:09

Ellen:

Super hoor dat klinkt echt gezellig en jullie maken nog eens wat mee, wat een leventje. He al enig idee wanneer jullie thuiskomen??
    Ik wil Jordi graag zien met baard en zo...
    Veel liefs van downunder.
    Ik geef het verder op met de promotie...

• 14 Maart 2006 - 09:47

Carolien:

Wat een super verhaal weer;)...have fun in cambodja en vietman! tot snel x

• 14 Maart 2006 - 09:59

Zus (Noordens Zeldenuitkomendblad):

Zeer indrukwekkende autobiografie. Zeker een aanrader voor een ieder met interesse in de jongens jordi en jimmie. De bijzondere opbouw van de spanning maakt het verhaal zeer meeslepend. De kracht van het verhaal zit vooral in de humor en nuchterheid van de beide jongens. Verwacht te worden genomineerd voor de Noordense literatuuraward. Wij kijken uit naar het vervolg.

• 14 Maart 2006 - 12:50

Jimmie:

joeppie onze eerste nominatie..

• 14 Maart 2006 - 12:53

Jordi:

Lieve tante Ellen tot hoe lang blijf je in NL? Hopelijk kan je mijn baard dan nog zien, ik kom in ieder geval begin mei terug. Meneer de Rabobank wil geen geld meer aan mij geven.

• 14 Maart 2006 - 12:56

Zus:

dresscode voor de Noordense literatuurawards: Zeer casual, tikkeltje exotisch met slippers of blote voeten.

• 14 Maart 2006 - 14:42

JOHN:

Al is de helft maar waar wat jullie schrijven is het zeker al de moeite waard.Beleef nog veel avonturen allebei en geniet er maar van maar doe alles wel met mate(n)

• 14 Maart 2006 - 17:05

liefu jordie :):):);););)
    haloo heo- gaat- het ik-
    hoop dat en hep ju veel-
    vrientjus en vriendinu
    :(:(:(:);):)nou munir- komt die briev nouw
    het duurt zoolang ik wag ik wagt kom op met
    die briev ikhep al zes
    tande er uit en ik het een tant er iut en ik ken
    al unbeet je klokkijke

• 14 Maart 2006 - 18:14

Dag reizigers,

Wat een schitterend reisverslag weer, het was zelfs nog leuker om te lezen dan het laatste boek uit de Boeket-reeks.
    Wat is die meneer Rabobank toch een gemene man, je kunt ook even Leen bellen. Kan je zo € 25.000,- van hem krijgen en je hoeft maar € 50,- per maand terug te betalen.(je leven lang)
    Nou veel plezier nog, gedraag jullie en op tijd thuis. Zoals je pa zou zeggen. X

• 14 Maart 2006 - 18:21

Ed En Riek:

Lieve jongens,
    Wat jullie in een paar weken beleven, zien wij in de Schoutenlaan in geen 80 jaar langskomen hoor!Nog veel plezier en geniet ze!!!

• 14 Maart 2006 - 18:29

Roely:

WoW !!!
    wat een schrijver (s)
    Ik zat gelijk diep in het verhaal.
    Groetjes van Roely

• 14 Maart 2006 - 20:16

Paul En Gert:

het is niet te geloven, wat jullie allemaal meemaken! als ik jullie moeder was, zou ik af en toe wel een beetje bezorgd zijn hoor! hopelijk krijgen we nog veel van dit soort fantastische verhalen.
    ga zo door, geniet en probeer toch maar van iemand een paar slippers te lenen.

• 15 Maart 2006 - 10:16

Jordi:

Jimmie is de hoofdschrijver en ik zijn assistent. Dus de complimenten gaan het meest naar Jimmie uit wat dat betreft.
    Ik ben maar een gek die op blote voeten loopt. als ik maar gezond ben,toch mam. :) James Bond islands was trouwens stom! (mooi gezegd he voor een assistent?)

• 15 Maart 2006 - 16:59

Sebastiaan Fransen:

hoi jimmie en jordi ik had nog over jullie gedroomd. ik droomde dat jullie terug kwamen. omdat jullie de vakantie te lang vonden. oh ja hoe gaat het met jullie. en wat zijn de leukste dingen die jullie de laatse weet hebben mee gemaakt? ik heb alles even gewoon. maar deze mail is niet zo heel erg lang :vry: groetjes van Sebastiaan Fransen KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF

• 15 Maart 2006 - 17:01

Sebastiaan Fransen:

eh ik bedoelde :cry: groetjes van Sebastiaan Fransen KNUF KNUF KNUF KNUF KNKUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUF

• 15 Maart 2006 - 17:02

Zus (nicht Anouk):

Hé Bas, die droom heb ik vorige week ook gehad!

• 15 Maart 2006 - 23:11

ik elke nacht ;)

• 16 Maart 2006 - 08:41

DONDERDAG alweer.

• 16 Maart 2006 - 16:53

Tante Myra:

Ja jordy, alles leuk en aardig, maar nu is het wel klaar met dat gereis, maar ja geniet toch nog maar even fijn door hoor jongen.Al vind ik dat je óók hierrr heel goed bierr kunt drinken. Oom Fred is bezig een schutting te maken in de achtertuin, tante Myra heeft de tuindeur mooi rood geverfd. Dus als je straks weer komt werken, kan je mij lekker niet meer zien in de achtertuin!!! En vergeet je je malariapil niet?? (dat doe ik allemaal voor jou Ellis ;))En ik vind het erg stoerrrrr hoor Jordy zo zonder schoenen, de kindertjes in Afrika hebben ook geen schoenen, dus ik neem aan dat je het uit solidariteit met die arme stakkertjes doet, zeg maar. Nou dág lekkere knullen, nog veel plezier en voorzichtig hoor! xxTante Myra

P.s. Ellis recept komt echt nog hoor, een keer

• 16 Maart 2006 - 17:26

Neefje Zeehond:

halo allemaal zijn hier ook nog meisjes in de zaal en zijn hier ook nog jonges in de zaal en is hier ook een krokodil in de zaal grapje ik heb goet nieuws en slecht nieuws ik doe eerst het goede nieuws dinsdag ben ik mat groep5 en 6 naar een tejater gewwest en nu het slechte 1 van mijn kippen is dood gegaan aan een hersenbloding toen ik het zag had ik papa er bij gehaald en die hat hem in 1 keer dood gemaakt zodat hij veel minder pijn had ik had hem begrafen in mijn kerkhof en er was nog een vriendin van school komen spelen :) :( :p

• 16 Maart 2006 - 17:49

haloow ik wil een briev
    ;):):(:p:&:%:$:#:":!
    ik fin dit niet lueuk
    :):):P:P:)en ik 2duun
    kovie teit ;)

• 16 Maart 2006 - 18:03

Sebastiaan Fransen:

hoi jimmie en jordi ik traine op runescape nu fletsing dat betekend bogen maken. dat is nu al in 45 ik kan mitreel arrows maken. en ik ben ook ziek het gaat niet zo goed juist een beetje erg maar ik weet nu al niks meer groedjes van Sebastiaan Fransen KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUF

• 17 Maart 2006 - 11:48

Sebastiaan Fransen:

hallo jimmie en jori. de nieuwe poesjes zijn geboren :D :biggrin: :smile: :cool: :lol: :p ;) :idea: :arrow: maar ik weet nog niet wannier ze bij hun moeder weg mogen en waneer ze een vacht krijgen :? :? :? :? :? en op runescape zijn er nu ook hellkittens en hellkats en hellovergrown gats en dat zijn poesen en katten die helemaal rood zijn en die hebben een duivel staart en hele grote slachtanden maar ze zijn even groot als gewoone catten ze lopen wel gewoon net als catten achter je kan er het zelfde mee doen als met een kitten of een cat of een over grown cat groetjes van
    Sebastiaan Fransen KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUF!!!!!!!! KNUF KNUF KNUF! KNUF! KNUF! KNUF! KNUFFELDEKNUF!!! KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUF!!!!!!!!!!!!!

• 17 Maart 2006 - 16:23

luikstu krijgu
    maar ik het

• 17 Maart 2006 - 23:53

Jimmie:

okay.. van sina ratta ofzoiets zijn we naar bangkok gegaan..naja jimmie en jordi..onze bagage staat nog in eerst genoemde plaats..hopen dat het morgen aankomt..en k had me nog zo verheugt op schone kleren :S

• 18 Maart 2006 - 08:52

Jordi:

Freia, wat een mooi shirt had je aan bij playtime! :)
    Carolien had je dat shirt ook aan? Ramon je ziet er nog steeds fantastisch uit met je korte kapsel. Je ging je haar toch laten groeien?
    We zitten nu in Bangkok zonder backpacktas. Dus ik weet niet hoe je mij en jimmie nu noemt als je geen backpacktas bij je hebt. Geen zorgen hij staat nu netjes in een restaurant en morgenvroeg hebben we hem weer terug!

• 18 Maart 2006 - 08:53

Jimmie En Jordi:

nieuwe foto's! Hopelijk zijn ze net zo mooi als de playtimefoto's!

• 18 Maart 2006 - 11:23

Amber:

heej jongens..
    het is weer een leuk verhaal en de foto's zijn ook harstikke leuk
    na doeg -xxx- amber

• 18 Maart 2006 - 11:47

Jordi En Jimmie:

Yess Ellen is vandaag jarig. Gefeliciteerd! Een dikke knuffel vanuit Bangkok!!

• 18 Maart 2006 - 12:04

Loes:

Haay Jim,,
    Wat een grote verhalen! Ben egt jaloers! Wil alles horen als je terug bent hor! Veel plezier nog.. Kus

• 18 Maart 2006 - 12:10

Ellis:

Wat een mooie foto's weer mannen!!!!! Maar die blote billenparade ???? Hoop dat het goed gaat met jullie bagage,spreek je morgen Jord!

• 18 Maart 2006 - 18:30

Mayo:

waahh wat een mooie foto's, heb 5 uur moeten wachten na je smsje op mijn werk voor ik ze kon bekijken.. maar ze zijn echt zoo mooi! Ik ga ze nu nog een keer bekijken.. Jord :) spreek je morgen! joehoee! dikke KUS!

• 18 Maart 2006 - 19:03

Sebastiaan Fransen:

hoi jimmie en jordi ik heb nu op runescape mijn crafting tot 40 getrainet nog maar 1 crafting level en dan kan ik een studdet body maken en nog maar 4 crafting levels en dan kan ik studdet scaps maken en ik heb nu green dragon scaps maar ik heb geen tijd al meer dus ik kan ook niet zo veel knuffels doen want ik moet naar bed dus groetjes van Sebastiaan Fransen KNUFFELDEKNUFFELDEKNUF KNUFFELDEKNUFFELDEKNNUF KNUF

• 18 Maart 2006 - 19:23

• 18 Maart 2006 - 20:15

Anouk:

Sommige foto's zijn mooier dan andere.

• 19 Maart 2006 - 05:36

Jim:

vind k ook anouk.. die zonsondergang enzo slaan nergens op. ;-)

• 19 Maart 2006 - 17:58

Wil:

Hi Guys
    Het zijn spannende belevenissen die jullie meemaken. Leuk om te lezen en mooie foto's erbij. Ik weet niet of het wel zo verstandig is om jullie blote kinderbilletje zo openbaar te maken als je in Thailand bent. Dat is vragen om belangstelling van mensen waar je dat misschien niet van wil hebben. Of was het voor het ministerie van toerisme? Afijn,binnenkort vluchten jullie toch het land uit.
    Hé, hoe vinden jullie Bangkok? Verdwaal je er niet in. Verplicht onderdeel is wel weer 'tempels kijken' natuurlijk. Maar die zijn wel de moeite waard vind ik. De mooiste/grootste/belangrijkste boedistische tempels staan daar wel. En een 'Floating market'? Hebben jullie die al gezien? Wel toeristisch maar toch mooi, en foto-geniek.
    Ik ben wel jaloers dat jullie naar Cambodja en Vietnam gaan, maar niet dat jullie niet naar Kanchanabury (river Kwai is toch een stukje Nederlandse geschiedenis) en Chiang Mai gaan. Maar jullie moeten het natuurlijk zelf weten (dat is niet waar, maar ik schrijf het alleen maar omdat dat zo hoort, en als iemand iets zegt wat jullie moeten doen dan bestaat er een minieme kans dat jullie dat daarom juist niet gaan doen, zeker als die iemand van een oudere generatie is (een oom of zo bijv).
    Veel plezier verder en dag.

• 19 Maart 2006 - 18:18

Jim:

meneer ome wil.. kanchanabury zouden we heen gaan.. vandaag hadden we de optie om daar 3 dagen heen te gaan met een tour. de mensen spreken daar slecht engels en dus zou tour het best zijn. dit koste ons teveel geld en we denken dat we het in cambodja en vietnam wel in kunnen halen.. chiang mai.. is dat niet een grote grote stad?? been there done that! maar dat laten we schieten voor andere dingen zoals saigon. voelt u zich overigens niet vereerd om in ons verhaal voor te komen?

• 19 Maart 2006 - 18:25

Marja:

Nou zeg, sommige foto's vind ik echt 'geen reet'aan zeg! Maar de rest is wel weer errug leuk hoor. Had ik niet al eens geschreven dat de Muskito Malario het liefst op tere blote billetjes een prikje doet? Ik hoop dat het goed afloopt!!! Mayo, ik leef met je mee hoor! Zit ook al weer zes en een halve week zonder, misschien tijd voor een gespreksgroepje -hoe krijg ik het warm in deze koude barre tijden zonder mijn ...-.

• 19 Maart 2006 - 18:25

Jordi:

Ik was mijzelf als backpacker net tegen gekomen. Zie er goed uit!

• 19 Maart 2006 - 18:27

Tante Myra:

o o wat hebben wij een mooi hek, tjonge jonge wat hebben wij een mooi hek en zo een mooie rrrrode deurrr errrin, o o wat mooi, ook leuk dat meisje met die poes op de foto, en wat een mooie billen!!!!Daarrrr kun je geld (niet tegen Ellis zeggen) mee verdienen! Nog geen cellitus of van die blauwe adertjes of al die dingen die je gratis bij drie zwangerschappen krijgt,maar het hek wordt zooo mooi, nou doeiiii xxje tante myra

• 19 Maart 2006 - 18:33

Nog Een Keer Myra:

jeetje interessant allemaal oom wil!!!!
    erg erg erg interessant! wat weet u toch veel!
    Hé Mar en hoe zit het met die parasiet die via de bilspleet de anus inglijdt, zich daar vermenigvuldigd en daarna met al zijn kinder, klein en achterkleinkinderen (net als bij de muzikalefruitmand) om zich heen gaat happen in de darmwand en daar dan allemaal kleine wondjes knaagt, die gaan ontsteken en dus etteren en dat wanneer je denkt dat je moet poepen, er geen poep maar pus komt, hoe zat dat ook alweer marja???
    Jij weet dat soort dingen altijd zooo goed, zo nu is het klaarr, doeg, xxMyra

• 19 Maart 2006 - 18:43

Jordi:

Zucht ik weet dat mijn kont veel schattiger is dan dat meisje, maar geef haar ook even aandacht op deze site!

• 19 Maart 2006 - 19:03

Anouk:

notitie voor mezelf: niet meer eten en op de site van de jongens kijken. Vooral niet wanneer ik de nieuwe foto's ga bekijken of de reactie van tante myra daarop ga lezen...

• 20 Maart 2006 - 17:04

Wil:

Oh, dan is het goed.

• 20 Maart 2006 - 17:10

Jim:

notitie aan anouk: smaakt je eten niet veel lekkerder als je naar onze site kijkt terwijl je eet?

• 21 Maart 2006 - 10:03

Bert En Trees:

Jordi wat een geweldige foto's en wat beschrijven jullie je reisverslag op een mooie manier het is erg leuk om het te volgen. Maar we beginnen weer zin in een potje koehandelen te krijgen dus.......

• 21 Maart 2006 - 13:03

Anouk:

Mwah, ik had mijn broodje maar even opzij gelegd.

• 21 Maart 2006 - 18:26

Sebastiaan Fransen:

hoi jimmie en jordi ik ga weer op runescape rune crafting het spijd me heel erg maar ik ga nu al afsluiten want ik heb er niet zo`n zin in dus ik ga helaas ook niet zo veel knuffels doen groetjes van Sebastiaan Fransen KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNEUTERRENDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF

• 21 Maart 2006 - 18:56

Neefje Zeehond:

hoi jimmi en jordi :):(:p
    ;) jordi moet zig scheren of wou hij een baard van 9999999999 lichtjaren lang
    eva heeft 10000 taalvouten
    enheeft voor de zoveelste keer haar eten aan papa gevoort inplaats van aan haar zelf sory maar ik heb geen tijd om het gijsverhaal te lessen :D:) :( :o :schok: :? 8):x:oops::cry::evil::badgring::roll::idea::orrow:neutral.:doubl:

• 22 Maart 2006 - 15:52

Tip van de dag!
    Cambodja op tv.. half 9 (net 5) Mis het niet!

• 22 Maart 2006 - 19:11

Sebastiaan Fransen:

hoi jimmie en jordi ik heb mijn type diploma en ik heb drie achten en een negen en 135 aanslagen per minuut. en vandaag hebben wij de jonge poesjes gezien.ze waren heel erg lief.en schattig.en knuffelig. oh ja en op runescape heb ik een plek gevonden waar je flax kan plukken en ongeveer zo`n 18 stappen daar van daan. is de bank en ongeveer in 20 of langer of korter heb je je hele infultori al vol en in een uur of langer heb je 1000 flax da is echt gaaf en je kan zo voor 100 gp eats verkopen aan online poppetjes oh ja flax zijn een zoort plantjes groetjes van Sebastiaan Fransen KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDE KNEUTERDEKNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUF KNUFFELDEKNUFFELDEKNUFFELDEKNUF

• 23 Maart 2006 - 08:14

Ellis:

Waar zitten jullie?? Het trouwens alweer donderdag. xje

• 23 Maart 2006 - 11:34

Broer:

Wees niet ongerust, ik zit in Alphen

• 23 Maart 2006 - 13:26

Zus:

Ik in arnhem! Hebben we nou al een nieuwe hond? Weet Jordi dat al?

• 23 Maart 2006 - 18:37

Mayo:

ja heb ik verklapt, jordi is er erg blij mee! ;) nee hij wilt heeel graag dat het een mega drukke hond wordt en lekker veel blaft.. Oke? anouk tot woensdag! bel daarvoor wel, misschien wil ik even langs een museum gaan daar. voor school :)

• 23 Maart 2006 - 19:47

Broer:

Anouk, kom je van het weekend nog naar het pitoreske noorden? kunnen we weer een keer knuffelen.

• 24 Maart 2006 - 11:12

Lloyd:

Nog een hond? Maar daar kan jordi helemaal niet tegen.. al dat stof en al die haren van die hond.

• 24 Maart 2006 - 11:28

Ellis:

Bemoei je met je eigen zaken NEEF, ik denk eerder dat jij er niet tegen kan! Toch een xje van je tante

• 24 Maart 2006 - 11:48

Jordi:

Wow mam dat is een heftige reactie tegen Lloyd! Ik kan ook een leuk zwerhondje meenemen hoor. Zijn hier genoeg honden!
    O ja morgen zitten we in Cambodja.

• 24 Maart 2006 - 11:57

Ellis:

De laatste zin was toch wel aardig? Hebben jullie hond gegeten daar? Heb Cambodja gezien op tv, mooi land! Gaan jullie naar de mooiste tempel van de wereld? (ben naam kwijt)Geniet er maar van! Je krijgt trouwens geld ergens van terug, 2 honderd nog wat! dikke kus!!

• 24 Maart 2006 - 18:57

knuf jordi ik gaa morgu
    naar de trijn naar de
    stofjus - markt de vlindurs die fliutuen de
    foogos die hebu spierietu
    :):(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:
    :cooi:.oops::o::x

• 25 Maart 2006 - 09:55

Zus:

Broer, ik ben er hoor. Waar ben jij dan?

• 26 Maart 2006 - 18:28

Marije (aanhang Broer):

he jongens!
    even een reactie uit nijmegen: echt heel leuk om al die spannende/ontroerende/ranzige/prachtige etc. verhalen van jullie te lezen! Krijg helemaal de kriebels om er ook op uit te trekken!
    ps. prachtige billen (geen probleem om die voor m'n screensaver te gebruiken)

• 27 Maart 2006 - 10:04

Lloyd:

Als jullie dan toch een hond nemen neem dan een zeehondje vanuit Canada want daar hebben ze nu last van een zeehonden plaag.
    Het is vreselijk om te zien al die kaal gevreten stukken land. Want die beesten blijven eten ook al zijn ze al tonnetje rond.

• 27 Maart 2006 - 10:06

Lloyd:

Jordi wanneer ben je met je brakkehoofd weer on the air met je webcame?

• 27 Maart 2006 - 12:04

Jordi:

We zitten nu in Cambodja!! vandaag en gisteren bij de mooiste tempels van de wereld geweest en morgen weer. Zijn er zoveel! O ja en bij een krokidillenfarm geweest! En vandaag zie ik nog minder aantrekkelijk uit, Lloyd. We hebben voor t eerst een tv dus hebben tot 2 uur snachts filmpjes gekeken. Mensen zijn trouwens heel lief hier!

• 27 Maart 2006 - 15:18

Zus:

Ja, maar zeehondjes zijn eerst wel lief en knuffelig (op het bijten na dan, maar ja dat doen puppy's ook), maar daarna worden ze toch een heel stuk minder aaibaar en behoorlijk groot en wat moet je er dan mee? Wat voor functie heeft een zeehond zonder donzig vachtje?

• 27 Maart 2006 - 18:15

Sybert:

Oenk Oenk

• 27 Maart 2006 - 21:08

Mayo:

ik heb nog een foto boek met plaatjes van zeehonden, ben een grote zeehonden fan ;) vroeger elke pasen op Texel.. dan krijg je dat.. Lloyd als je intresse erin hebt, biedt maar! Ja jordi, de onderhandelingen met een webcam zijn in volle gang! je gaat me zien, wacht maar geduldig af.. Owh mensen nog 1 maandje! :) YES!

• 27 Maart 2006 - 21:10

Mayo:

trouwens dit is niet normaal... deze site is trouwens in totaal 14000 keer bezocht.. bron: onderaan
    blijkt wel hoeveel fans jullie hebben! Kus van de grootste fan

• 27 Maart 2006 - 21:45

blijkt wel hoeveel fans jullie hebben! Kus van de grootste fan

• 28 Maart 2006 - 05:12

Paulus:

Ik bied op het zeehondenboek! Hoeveel zeehonden knuffels heb jij, ik heel veel, groeten Paulus

• 28 Maart 2006 - 08:33

Freia:

Aantal bezoeken zal wel teruglopen nu er een eigen fam fransen site is... :-)

• 28 Maart 2006 - 10:18

Lloyd:

Maar Anouk dat zeehonden als ze groot zijn, minder leuk zijn. Dat geldt toch zeker ook voor die gecultiveerde wolven?

• 28 Maart 2006 - 10:20

Lloyd:

Dit is een bericht voor degene die in Tanzania zijn geweest.

Jullie hebben GEEN paradijs vogel gezien.

• 28 Maart 2006 - 10:28

Ellis:

Lloyd als jij nou eens met je gecultiveerde tijger ging spelen!!

• 28 Maart 2006 - 14:30

Anouk:

Gatverdamme mam, er kijken ook kinderen op deze site hoor! En Lloyd, het hebben van een hond is nuttig omdat er mee knuffelen en er mee buiten wandelen goed voor je gezondheid schijnt te zijn. Een volwassen zeehond bijt en als je hem uit laat is het wel erg ver lopen naar zee.

• 28 Maart 2006 - 15:17

Ellis:

Anouk ik ben teleurgesteld, dirty mind!! Bij Lloyd zijn papa en mama hebben ze 2 katten en daar is hij gek op.

• 28 Maart 2006 - 18:20

Myra:

oooooo, ik dacht ook nou nou Ellis, omdat carolien toch rood haar heeft enzo...en dat je daarom als grap zei van die tijger en dat je daar dus carolien mee bedoelde, maaaar dát was dus niet zo!!!!oooooo nou gelukkig maar Ellis, dat je dát niet bedoelde, ik kijk toch altijd een soort tegen je op. Hebben jullie de voorpagina van de krant gezien vandaag (AD) erg erg erg zielig van die zeehondjes. Wij hebben jonge konijnen, wie willen er een paar, je kan ze knuffelen en uitlaten en daar wordt je heel gelukkig van!!! Sjon en Ellis, gelijk maar 2 doen? xxMyra

• 28 Maart 2006 - 19:24

Neef Ramon:

Ik heb wel interesse in konijntjes maar dan wil ik wel dat ze alvast wat voorgegaard zijn.

• 28 Maart 2006 - 20:00

Myra:

stoerr hoor RRamon, om dat zo te zeggen, orginele grap ook! Jij was ook ooit eens vegetariër???Dat mijn eigen lieve kleine nevekind zo is afgedwaald....Maar leuk voor Marije joh, die konijntjes en ze kunnen bij de kippen in het hok! xx ;)

• 29 Maart 2006 - 07:27

Jim:

er komt een nieuw verhaal..

• 29 Maart 2006 - 07:40

Lloyd:

Huiskatten zijn in tegen stelling tot honden niet anders dan hun wilde soort genoten..

Maar ik hou wel van je lieve tante Ellis!

ps. ondanks de 0 - 0 eindstand was het toch nog best een leuke wedstrijd gisteren (Benfica - Barcelona)

• 29 Maart 2006 - 07:42

Lloyd:

Is er met oma d'r verjaardag een gezamelijk cadeau gepland voor oma,namens de (grote-)kleinkinderen?

• 29 Maart 2006 - 07:45

Myra:

lloyd, kijk voor alle familie info op famfransen.waarbenjij.nu !!!

• 29 Maart 2006 - 07:45

Lloyd:

hé het is eigenlijk best een leuk verhaal van jullie.

• 29 Maart 2006 - 08:32

Ellis:

GEFELICITEERD H en A !!!! Mooi er komt een nieuw stukje !! Ook van jou Lloyd.

• 29 Maart 2006 - 09:50

Broer:

Ja noukiepoukie, van harte en leuk dat je het viert met je schoonzus :)

• 01 April 2006 - 18:43

Mich En Naat:

heej vette neef
    als je thuikomt ga je toch wel als eerste spelletjes met ons doen he?